Verplicht fluiten en (betaalde) vervanging


Binnen de club en de Bond is de afspraak dat alle leden van16 jaar en ouder een scheidsrechterskaart moeten hebben en anders de kans lopen niet meer mee te kunnen spelen in wedstrijdverband. Met regelmaat worden examens afgenomen voor leden vanaf 15 jaar of nog geen kaart hadden. Vragen hierover? ([email protected]).

 

Ieder lid van 16 jaar en ouder fluit verplichttussen de 6 tot 8 veld wedstrijden per jaar afhankelijk van je niveau (niveau 1-2 is een kleine groep en fluit meer dan leden met niveau 3-4). Als semi-lid fluit je de helft van de beurten. Indien je zaalhockey speelt fluit je ook verplicht 3-4 zaalblokken.

Als je ingedeeld bent in MIJN HCZ (het programma waarin je jezelf op een wedstrijd kan plannen https://team.lisa-is.nl/login ) en je kunt plotseling niet door welke reden dan ook, is het je plicht en verantwoordelijkheid om zelf een vervanger te zoeken en op te geven bij de Arbitragecommissie ([email protected]).

 

Zij zorgen ervoor dat de planning van de scheidsrechters dan wordt aangepast en elke wedstrijd op zaterdag en zondag een scheidsrechter heeft.

 

Niet komen, of niets regelen is geen optie en levert direct sancties op. Je benadeelt een team, de tegenstander, je club en jezelf. Regel dus een vervanger!

 

Omdat spelers of speelsters soms niet kunnen fluiten in verband met studie, werk of ziekte, of om een andere reden niet kunnen fluiten, is er door de scheidsrechterscommissie een lijst opgesteld waarop leden/vrijwilligers staan die tegen een vergoeding voor je kunnen fluiten.

De binnen de vereniging geadviseerde tarieven als richtlijn € 7,50 (wedstrijdniveau 3 en 4) of

€ 12,50 (wedstrijdniveau 1 en 2) per wedstrijd. De betaling dien je onderling te regelen. Indien een betaalde fluiter voor jou fluit, komt de beurt op jou naam te staan en niet op naam van de betaalde fluiter.


Wil je ook op deze lijst met betaalde fluiters of zijn je gegevens gewijzigd neem dan contact op met
[email protected].


Share by: