slider06.jpg slider03.jpg slider05.jpg slider04.jpg slider01.jpg slider02.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

TC jongste jeugd

Hockey is een teamsport en dat betekent: je samen inzetten, samen plezier maken, samen trainen en ontwikkelen, samen wedstrijden spelen, samen winnen en ook samen verliezen.
 
HC Zeewolde wil de Jongste Jeugd graag laten ervaren hoe leuk hockey is, spelplezier staat voorop.  Dit begint vaak spelenderwijs bij de Benjamins en vanaf de F- jeugd  gaan we stap voor stap verder in het aanleren van hockeyvaardigheden:
  • Plezier hebben in hockey zowel bij trainingen, wedstrijdjes als ook  overige activiteiten
  • Sportief en sociaal om leren gaan en leren samen spelen met teamgenoten en tegenstanders
  • Aanleren en beheersen van basisvaardigheden en -technieken zodat de overstap naar de D-Jeugd  goed gemaakt wordt
 
De leeftijdscategorie Jongste Jeugd is ingedeeld in 3 groepen: 
  • Benjamins-categorie 6-7 jaar
  • F-categorie 7-8 jaar
  • E-categorie 8-10 jaar 
De peildatum voor het bepalen van de leeftijdsgrens is door de KNHB vastgesteld op 1 oktober in het te starten seizoen. 
Omdat plezier voorop staat is er momenteel geen selectiebeleid bij HC Zeewolde voor de Jongste Jeugd. 
 
Beleid Jongste Jeugd. 
Vanaf de Benjamins tot en met achttallen staat het spelplezier voor alle kinderen voorop. Daarnaast is er aandacht om de talenten van onze jeugdleden optimaal te ontwikkelen. Tot en met de E-leeftijd wordt vooral ingedeeld op leeftijd en niet op kwaliteit. Door teams met spelers van dezelfde leeftijd maar met verschillende speelsterkte met elkaar te laten spelen wordt het lerend hockey binnen een zo groot mogelijk spelersgroep binnen de jongste jeugd bevorderd.
 
De opbouw van de Jongste Jeugd is gebaseerd op leeftijd en moment van instromen. Spelers die zich aanmelden worden daarom in aanvang ingedeeld op basis van leeftijd. Het kan voorkomen dat nieuwe leden die bepaalde hockeytechnieken nog onvoldoende beheersen, eerst enkele weken meetrainen met de-nieuwe-leden training alvorens ze bij een team ingedeeld worden. 

Nu kinderen steeds eerder met hockey starten vallen de verschillen in ontwikkeling ook eerder op. Bij de Jongste Jeugd is het uitgangspunt van HC Zeewolde dat het niet gaat om winnen of de beste te willen zijn, het gaat erom met anderen sportief te leren samenspelen en de basisvaardigheden van hockey te leren. Selectie van kinderen, vaak nog vroeg in hun ontwikkeling, past daar niet goed bij. 
 
Pas bij de samenstelling van de 2e jaars E-teams en voor de indeling in de D wordt sterker rekening gehouden met hockey-vaardigheden, -inzicht en spelbeleving van de kinderen. De uitgangpunten bij het indelen op beleving zijn: Willen leren, luisteren, de drang hebben om te bewegen en het plezier tonen tijdens het hockeyen. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met vriendschappen. Kinderen leren immers spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. In je eentje kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een  belangrijke rol. Een trainer en coach zijn voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau. 
 
Voor vragen en/of opmerkingen kan contact opgenomen worden met de TC co√∂rdinator Jongste Jeugd  [email protected].