slider03.jpg slider05.jpg slider01.jpg slider04.jpg slider02.jpg slider06.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Hockeyschool

Waarom een Hockeyschool?

Niets is leuker dan de jeugd hockey te leren, spelplezier en continu ontwikkelen staan hierbij altijd voorop. Hockey wordt daarbij extra leuk wanneer je dit op een goede en verantwoorde wijze kunt leren. Hockey kan goed worden gespeeld, zolang er voldoende basisvaardigheden aanwezig zijn. Technische- en tactische vaardigheden zijn daarbij belangrijke elementen naast mentaliteit en conditie.

Door het aanstellen van professionele krachten die de begeleiding van teams, trainers en coaches op zich nemen, probeert Hockeyclub Zeewolde het bestaande niveau te behouden en te verbeteren. Deze krachten hebben allemaal sportopleidingen gevolgd en jarenlange ervaring opgedaan als speler en trainer/coach bij diverse sport- en hockeyverenigingen.


Organisatie

De Hockeyschool heeft meerdere werkvelden en taken en de structuur is hiervan afgeleid. Zo zijn er naast hoofdtrainers en trainers, ook een keepersschool en begeleiders/kwaco's. Naast het verzorgen van trainingsprogramma's afgestemd op niveau en leeftijd, verzorgt  de Hockeyschool ook de opleiding van jonge trainers (tot HT3) en specifieke clinics of programma's (o.a. Coach-de-Coach).Hoe doen we dit?

Kennisdeling staat bij de Hockeyschool centraal en onze begeleiding blijkt vaak het beste te werken in de vorm van praktische adviezen.  Denk hierbij aan het verstrekken van kant en klare trainingen (of specifieke oefeningen) afgestemd op teambehoefte en -niveau, het ondersteunen van trainers bij het geven van hun trainingen en/of het ondersteunen van coaches bij hun wedstrijden. Daarnaast kunnen speciale bijeenkomsten georganiseerd worden voor verdieping van thema's (bijv. spelsystemen, tactiek, mentaal coachen). Daarbij streven we steeds naar het geven van trainingen op een dynamischer niveau (spelsituaties onder druk trainen bij voorkeur i.c.m. hogere trainingsintensiteit).