slider02.jpg slider04.jpg slider01.jpg slider03.jpg slider06.jpg slider05.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Clubdienst

Beste coaches, A- B leden, senioren en veteranen/veterinnen en coaches.
HCZ, is een hockey vereniging met tussen de 550 en 600 leden. Al deze leden zijn lid van de club met als doel: een lekker potje te kunnen hockeyen. Daarnaast zoekt iedereen er ook een stukje gezelligheid en teamspirit. De hockey club dient daarmee als een fijne ontmoetingsplek waar mensen elkaar ook treffen om bijvoorbeeld onder het genot van een hapje en een drankje gezellig met elkaar te kletsen.

Om het mogelijk te maken dat er iedere week weer lekker gehockeyd kan worden, wordt er voor en achter de schermen door een grote groep mensen (al dan niet vrijwillig) gewerkt om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Organisatorisch moet alles strak geregeld zijn, want teams moeten gecoacht en getraind worden, de velden moeten er piekfijn bijliggen en rondom het clubhuis moet  alles netjes en schoon blijven. Neem van ons aan, dit kost voor een grote groep mensen heel veel tijd en inspanning. Meer dan de meesten van jullie zich realiseren. Daarom is de hulp van de overige leden heel erg welkom.

Als accommodatie commissie hebben we daarom besloten de hulp van jullie in te roepen. We hebben de "clubdienst" ingevoerd. Dit houdt in dat wij een teamindeling gemaakt hebben waarbij  we graag een beroep willen doen op een meerdere teams.  Als team kom je ongeveer 3 keer per jaar in actie om de troep die mensen achter laten op en rond het veld en op het terras, op te ruimen. Als je per keer met 4 teamleden deze dienst draait zal iedere speler ongeveer 1 keer per jaar clubdienst hebben. Ons inziens is het een kleine moeite om op deze manier de velden bespeelbaar en het terrein schoon te houden. Iedereen wil zijn wedstrijden op een schoon veld spelen en niemand wil op een smerig terras gezellig nakletsen.
De verantwoordelijkheid over wie, wanneer de clubdienst draait, laten we bij de teams zelf. Het lijkt ons handig dat de coach en/of de aanvoerder een schema opstelt en er ook op toeziet dat de klus geklaard wordt. Vaak is de clubdienst aansluitend aan de wedstrijd aan het eind van de speeldag. We vragen jullie, voorafgaande aan je wedstrijd, bij Paul en Jolanda te melden wie de clubdienst draait. Wij kunnen er dan op toezien dat diegene die ingedeeld is ook daadwerkelijk zijn/haar dienst draait.

Wat moet er gebeuren?
-In het clubhuis staan bezems en een stoffer en blik om het terras aan te vegen. 
-De twee containers die op het terras staan dienen geleegd te worden in de stalen container onder  de vlaggenmasten.
-De drie velden dienen even nagelopen te worden. Het vuil dat op en rond het veld en in de dug-out ligt even in de container gooien. De cornervlaggen meenemen en in het materiaalhok zetten.
Op ieder veld staan rolcontainers waar het vuil ingegooid kan worden. Deze containers moeten geleegd worden in de stalen container onder de vlaggenmasten.
Omdat we nogal wat vragen en opmerkingen hebben gekregen over het hoe en waarom we de clubdienst hebben ingevoerd, ontvangen jullie deze brief.
Een leefbare club is ieders verantwoordelijkheid en niet alleen van een paar vrijwilligers die er keer op keer weer heel veel energie insteken de boel netjes te houden.
Wanneer we dit met ons allen doen is het een kleine moeite. Ook ziet een ieder dan eens hoeveel troep er rondslingert en ruimt iedereen zijn/haar eigen zooi misschien iets beter op.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor ons besluit om de clubdienst in te voeren en dat we op jullie medewerking kunnen rekenen.
Wanneer je inlogt bij MijnHCZ kun je zien wanneer jou team clubdienst heeft.