slider04.jpg slider03.jpg slider01.jpg slider05.jpg slider06.jpg slider02.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Opleidingen / SIO

De opleidingscommissie bestaat normaliter uit 2-4 personen. Deze vrijwilligers meestal ook Hockeymensen zorgen ervoor dat jonge spelers die de 16 jaar bereiken in dat jaar examen doen voor hun scheidsrechtersopleiding (opleiding via E-learning). Daarnaast is er een lid dat zich bezig houdt met scheidsrechters op een hoger niveau te brengen en een of meerdere mensen die als SIO (Scheidsrechter In Opleiding) ingezet worden en de hele jonge scheidsrechters op het veld begeleiden en ondersteunen bij hun eerste fluitbeurten. Ze geven na en tijdens de wedstrijden terugkoppeling. 

Per jaar worden er twee examenronden georganiseerd en eventueel is het mogelijk om een gezamenlijke avond op het clubhuis te organiseren zodat de studenten vragen kunnen stellen aan een docent m.b.t. de Hockeyregels. 

Het opleiden van scheidsrechters is zeer belangrijk en zorgt ervoor dat we onze wedstrijden kunnen blijven spelen. Immers zonder scheidsrechters geen spel. Daarom is het van groot belang dat we jonge mensen ondersteunen in hun rol als scheidsrechter en ons niet bemoeien met besluiten en beslissingen die tijden de wedstrijd worden gemaakt. Iedereen maakt fouten en daar zijn de scheidsrechters uiteraard geen uitzondering op. Probeer het zelf eens om goed te fluiten. Hoe hoger het niveau hoe sneller het spel en hoe alerter er gereageerd moet worden. Daarom staan wij achter onze (jonge) scheidsrechters en proberen wij hen te behoeden voor zaken die niet op het veld thuishoren.