slider02.jpg slider01.jpg slider05.jpg slider03.jpg slider06.jpg slider04.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Arbitrage Commissie

Voor het spel een van de belangrijkste commissies, waarin alles met betrekking tot de arbitrage wordt geregeld. Hierin veel aandacht voor fairplay, onze positie binnen de Hockey Bond, het begeleiden en opleiden van jonge scheidsrechters, het begeleiden van ambitieuze scheidsrechters naar de Scheidsrechters plus opleiding, etc. Binnen de Club vinden wij het heel erg belangrijk dat spelers, bezoekers, ouders en anderen die op onze terreinen komen op een normale manier van het spel genieten. Schelden en agressief gedrag wordt direct aangepakt en mensen worden daar door het bestuur of andere leden op aangesproken. Natuurlijk zijn wij binnen de Hockey Club een afspiegeling van de maatschappij, maar voorop blijft dat het Hockeyspel vooral bedoeld is als een leuk spel waar een ieder op een gezonde manier zijn energie in kwijt kan. 

De Arbitrage voorzitter tevens ook bestuurslid, let op dit soort zaken maar ook op het aantal gele en rode kaarten in een seizoen en koppelt dit terug aan de Technische Commissie met haar coaches, begeleiders en trainers.

De Arbitrage commissie kijkt ook elke week of de planning van de scheidsrechters goed verloopt en of er geen gaten zitten in die planning. Met een of twee vrijwilligers, wordt de planning als het mee zit drie weken vooraf rond gemaakt. Dus elke week kijken we weer drie weken verder en als het kan soms het hele seizoen. We kijken naar hoeveel iemand fluit en of anderen daarin achterlopen. We kijken ook welke wedstrijden welk niveau aan scheidsrechters nodig heeft. Een zeer verantwoordelijke job die elke week uitgevoerd moet worden. 

De arbitrage commissie voert ook de sancties uit die in de ALV (Algemene Leden Vergadering) bepaald zijn m.b.t. het niet op komen dagen voor een ingeplande wedstrijd als scheidsrechter. Voorop staat dat we goede afspraken willen maken met al onze scheidsrechters, maar soms moeten we wat strenger zijn en dat doen we dan ook. 

Elk nieuwe seizoen geeft de Arbitrage commissie een uitleg van eventuele aangepaste regels op de Meet en Greet voorafgaand aan de start van alle wedstrijden aan coaches en trainers.